Om Oss

Ingela och Apostrof

Jag heter Ingela Liljestrand Roth och har under större delen av mitt liv ägnat mig åt hästar. Det har berättats för mig att jag redan som riktigt liten visade ett stort intresse för hästen.
År 1971 började jag sköta om ett 1½ årigt travsto, åt min morbror. Jag var frälst! Det var på den vägen jag kom i kontakt med den varmblodiga travhästen.
Några år senare ordnade jag en B-licens (amatör tränarlicens) för att kunna träna och startanmäla egna hästar. De första köpte jag år 1978. Det var ett varmblodigt avelsto med föl. Fölet växte upp, startade och vann ett lopp. Lyckan var gjord. Trav och hästar, finns det nåt roligare???
Sedan dess har jag haft förmånen att få äga, köra och rida ett antal travhästar och intresset för alternativa behandlingsmetoder har växt fram.

UTBILDNINGAR:
År 2001 började mina utbildningar som massör på GGI (Göteborgs Gymnastiska Institut). Jag började med Hästmassage men ville utveckla mig ytterligare och började ett år senare en utbildning i Svensk Klassisk Massage och triggerpunkter på människa. Det här var jättekul!!
Pluggade muskler på latin och knådade hästar och vänner på ledig tid. Ju mer jag lärde mig, ju mer insåg jag vad lite jag kunde. Det var en helt ny värld som öppnade sig.
År 2004 gick jag kurser i Kroppsbalansering på människa och häst. Ett år senare började jag gå på GGI,s Hästterapikurs. Vi läste stresspunkter, stretching, akupressur, test av obalans, blomessenser och homeopati. Det var även under denna period jag kom underfund med hur viktigt det är med en bra balans mellan det fysiska och psykiska.

Jag börjad läsa böcker av Monty Roberts och började nu förstå varför mina hästar ibland gjorde vad jag bad om bara genom att tänka tanken och ibland inte alls brydde sig om att jag ville få igång ett samarbete mellan oss. Man startade vid samma tidpunkt upp kurser i horsemanship  som jag gick två stycken, med Lisbeth Johnsson som instruktör. Det var på det här sättet jag ville arbeta med mina hästar. 

När jag behöver hjälp med hästarna och annat rycker min familj in. Hans min man, Anna min dotter eller sonen Daniel. Hans ägnar all sin lediga tid till att fixa och dona med allt som har med stall och hus att göra. Till yrket är han delägare i Rooth Skogsvård AB. Ett väletablerat entreprenadföretaget som gallrar och slutavverkar skog. De har även en trailer för transport av maskiner.

 Hans

Anna har utbildat sig och jobbar som DBT terapeut i Karlstad och är dessutom utbildad massageterapeut och Daniel jobbar som maskinförare i Rooth Skogsvård AB. Hans stora passion är gamla amerikanare som han mekar med och gör iordning.

Anna & Anders

Anna och sambon Anders på besök i Tösse.

Sist och minst har vi då dom som sköter om de små mössen. 

 Jesper 10 veckor

Jesper precis hemkommen 12 veckor gammal. Ser ut som nedan när han blev fullvuxen.

100_0887

Söt och mjuk med underbart temperament.

Max

Senaste tillskottet i familjen heter Max. Han skall hjälpa Jesper att hålla rent från möss i stallet. En riktig liten goding, han också.

Max

Max har växt upp och blivit en stor, social katt och är allas kelegris.